Kirjamessuille Helsinkiin – hotelli hakusessa

Se olis taas se ihana aika vuodesta kun saa varailla hotellia Helsingistä, nimittäin Kirjamessut on taas tulossa! Käynkin joka vuosi ainakin kerran Helsingissä kun olen ottanut tavaksi mennä lokakuun lopussa Kirjamessuille messukeskukseen. Samalla saan ihanan viikonlopun omanlaisessani porukassa ja hengessä.

hilton-helsinki-kalastajatorppa-kylpyamme-varaahotelli

Viime vuonna olin kirjamessuilla myös, oli huikeat messut, koska siellä ole teemana venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri, josta olen aina ollut intohimoisen kiinnostunut. Viime vuonna majoituin Hotel Arthuriin lähelle rautatieasemaa. Tämä oli edullinen hotelli, sillä sieltä sai reilusti alle satasella yön. Pidin hotelli Arthurista muutenkin, koska se on persoonallinen kiva ja vanha hotelli, vanhassa rakennuksessa. Hyvä palvelu ja aamupala, todella hyvä sijainti. Suosittelen!

No, nyt aioin varata jälleen yön tuolta Arthurista, mutta yllätyin todella paljon: edullisimmatkin yöt olivat useita kymmeniä euroja kalliimmat kuin viime vuonna! Vuodessa hotellihuoneen hinta oli noussut jopa kolmellakympillä! Mistäköhän tämä johtuu?

Luulen että kaikkien Helsingin hotellien hinnat olivat nousseet vuodessa aika paljon. Katsoin nimittäin Helsingistä muitakin hotelleja, mutta alle satasella ei saa enää hotellihuonetta yöksi itse Helsingin alueelta. Täytyy varata Vantaan tai Espoon puolelta ja sielläkin on noussut hinnat. Yksi vaihtoehto on tietysti varata AirBnB:sta huone tai huoneista, varmasti sais edullisemmin,  mutta sitten ei ois sitä ihanaa aamupalaa! 🙂

Nautin käydä syksyllä Helsingissä, ainakin kerran vuodessa siellä on päästävä käymään. On ihana ottaa kaikki irti pääkaupungin vilinästä ja vilskeestä, käydä hyvin syömässä ja nauttia ihanista kahviloista. Kaksi päivää tosin menee kirjamessuilla tänäkin vuonna, mutta lauantaina aion ehdottomasti käydä kokeilemassa Helsingin uuden ylpeyden, Löylyn löylyt Hernesaaressa! Ihanaa päästä kunnolla saunomaan pääkaupungissa! 🙂

Törmäillään siis kirjamessuilla hyvät lukijat! Ehkä sovin jotkut kivat treffitkin sinne messuille, mene ja tiedä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *